Varróműhely Balatonfűzfő

Gyakori kérdések

» Hogyan mérjem le a függöny méretét?

Két méret szükséges:

A karnis szélessége és az aljától a kívánt lelógásig, a magassága.

» Nadrág szárát szeretném felvarratni, de nincs időm próbálni. Hogyan jelöljem meg, mielőtt leadnám?

Azzal a cipővel kell felpróbálni, amelyikkel a legtöbbet hordani fogja a nadrágot. Igazítsa meg a derekán, simítsa le a szárát, majd ott jelölje meg, ahol az aljának lennie kell. A szükséges varrásszélességet én fogom ráhagyni, mert ez függ a nadrág anyagától és az alja kialakításától is. Elég az egyik szár jelölése, mivel azt rá tudom mérni a másik szárra is, így tökéletesen egyforma hosszú lesz a nadrág mindkét szára. Ízületi vagy egyéb betegség esetén előfordulhat, hogy eltérő hosszban kell igazítani, ilyenkor előnyösebb, ha nálam történik a jelölés, próba után. Úgy kell megjelölni, hogy ne tudjon elmozdulni. Például száraz szappannal  vagy  biztostűvel.

» Rendelni szeretnék, miként lehetséges ez interneten keresztül?

Egy ajánlatkérő űrlap kitöltésével jelezheti ha rendelni szeretne. 

» Miért vigyem varrónőhöz?

A mai világban minden forintnak helye van egy család költségvetésében. Egy felvarrást, vagy javítást talán otthon is el tud végezni, de megéri? Meg kell vásárolni a cérnát (egy spulni kb. 200Ft) varrógéptűt (egy 10db-os készlet a háztartási gépbe 700Ft) és erre még rárakódik az útiköltség is. 

A háztartási gépek, főleg vastagabb anyagnál nehezen tudják átlyukasztani az anyagot, gyakran eltörik a tűt. Néhány anyag teflon bevonatú talpat kíván, némelyek pedig egyedi hurok beállítást, öltésfeszességet igényelnek. Cérnák között is nagy eltérések vannak, és itt nem a színére gondolok :)

» Kimossam az anyagot a kiszabás előtt?

A természetes alapanyagú anyagokat igen, mivel azok zsugorodhatnak az első mosás után. A kevertszálas anyagokat is érdemes átmosni  40°C vízben, mivel az anyagot vegyszerrel kezelik, ezért érződik rajta jellegzetes szag.

» Függönyvásárláskor mennyi anyagot kell vennem?

fényáteresztőnek általában a karnis szélességének dupláját, de ha organza függöny anyagra esett a választás, abban az esetben a háromszorosát is érdemes. (annál szebb lesz a függöny, minél redőzöttebb) 

sötétítőnek a karnis szélességének másfélszeresét

Kapcsolat

Balatonfűzfő Bercsényi utca 45.

Tel: 30/511-6582
E-mail: kata@varromuhely.hu

Telefonos bejelentkezést követően tudok időpontot adni